Recensie domino day 2016 Mirjam Mous
Recensie: Domino Day
Mirjam Mous is de schrijfster van het korte verhaal Domino Day. Het verhaal gaat over drie vrienden Raza, Desie en Gijs. Raza is de hoofdpersoon en het verhaal speelt zich af in zijn hoofd. Aan het begin van het verhaal gaan ze naar een bungalow waar de moeder van Raza schoonmaakt. Ze willen daar gaan zwemmen maar ze kunnen het zwembad niet vinden dus komt er een rondleiding.
De omgeving
Het verhaal speelt zich op drie verschillende plekken af. Het huis van Raza, de bungalow van de familie en de bus onderweg naar huis. Het grootste gedeelde speelt zich af in de bungalow de moeder van Raza maakt daar schoon en zo kwam hij aan de sleutel. Hij bedacht om daar te gaan zwemmen om indruk te maken voor Desie. In het huis van Raza bedachten ze het plan en in de bus eindigde het verhaal en gaf Raza de ketting aan het kleine meisje.
Genre
Het genre is thriller en dat merk je ook wel. Elk moment van het boek voel je spanning en het lijkt ook alsof er elk moment iets zou kunnen geburen.
Fictie
De fictie bestaat uit het hoofd van Raza eigenlijk het hele verhaal beleef je van uit zijn hoofd. Je krijgt zijn gedachtes mee en leest ook wat hij precies voelt. Dat maakt het boek nog veel spannender.
Mijn mening
Ik vond de personages goed omdat ze allemaal heel verschillend waren. De opbouw was ook goed omdat je daardoor steeds meer spanning kreeg en de gebeurtenissen echter werden. Het taalgebruik was ook goed omdat dat heel erg paste bij de leeftijd en de jongeren. Daardoor werd het boek ook leuker en vrijer.
De omgeving
Genre