De Tunnel
Het verhaal speelt zich af in London in het jaar 1940, de tijd van de tweede wereldoorlog. De veertien jarige Ella moet vaak schuilen voor de bombardementen, dit doet ze samen met haar moeder, broertje en nog heel veel andere mensen uit de stad in de metrotunnel, de tunnel. Als ze met haar broertje Robbie, in de rij staat voor de tunnel, komt ze een zestienjarige jongen Jay tegen. Op dat moment vindt Ella hem maar niets. De volgende dag komt Ella een meisje tegen, Quinn, in de stad viel Quinn erg op omdat ze een broek droeg en netjes praatte tegen allemaal mensen. Ella en Quinn worden gelijk vriendinnen. Tijdens een bomaanslag word een van hun vier geraakt, maar wie?
Ik vond het een leuk en spannend boek, maar op sommige momenten vond ik het boek een beetje saai worden. Ik vond het einde het leukst, want aan het begin van het boek werd gezegd dat een van hun vier de oorlog niet zou overleven. En aan het eind kwam je er pas achter wie omgekomen was tijdens de oorlog. Ik zou het boek wel aanraden als je van avontuurlijke boeken houd en boeken over de oorlog.