Valentina recensie Oorlogsgeheimen
Ik vond dit boek echt super leuk en interessant om te lezen, want ik vind de Tweede Wereld oorlog een interessant onderwerp. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Tuur dat in de tijd van de oorlog leeft. Hij woont in Zuid-Limburg in een dorp dat vol met NSB-families. Tuurs ouders zitten in het verzet. Eerst mocht Tuur niks daarover weten omdat hij jong is, maar later komen e erachter dat het tijd is en ze hun zoon kunnen vertrouwen. Tuur heeft een vriendin genaamd Maartje dat is niet haar echte naam, haar legale naar is Tamar. Maartje is joods en wordt verstopt bij een familie in het dorp. Later in het boek is ze verraden door een NSB-familie en is ze naar een concentratie kamp gestuurd. Tuur had daar erg veel verdriet van en is nooit meer dezelfde geweest. Op een gegeven moment werd het gevaarlijk in het dorp en is de familie van Tuur in een grot gaan camperen, met hulp van buren in het dorp hadden ze alles wat ze nodig hadden en werd Nederland bevrijd door de geallieerden.
ik vind dat de schrijver duidelijk en gedetailleerd het boek heeft geschreven. De schrijver schrijft in het boek wat Tuur allemaal heeft meegemaakt, het had wel leuk geweest als de schrijver ook over andere personages schreef. bijvoorbeeld wat Maartje heeft meegemaakt in de concentratie kamp. Ik geef dit boek 4 sterren, want het si een goed boek en ik raad het zeker aan!