wormaan:(

Toen ik dit boek opensloeg voor de inktaap ging ik er met veel hoop in. Na de eerste pagina, was al deze hoop verdwenen. De auteur doet ontzettend haar best om een “intellectueel” en “diepgaand” boek te schrijven, maar door het lastige taalgebruik en een verhaallijn die compleet oninteressant was, verdween al mijn motivatie om nog een letter verder te lezen in dit slaapverwekkende gedrocht. Ik heb echter nog geprobeerd om verder te lezen, maar al deze pogingen bleken na een bladzijde of 10 tevergeefs. Het boek bestaat uit twee verhaallijnen, die verwarrend vaak door elkaar heen lopen en het lezen laten voelen als een Sisyphusarbeid. De verhaallijnen gaan over een vrouw die opzoek is naar haar eigen identiteit, genaamd Elke, en over oermens “Ra”. Persoonlijk had ik de toevoeging van Ra erbuiten gelaten, want het voegde naar mijn mening niet veel toe aan het verhaal, want hoewel er wel een duidelijke link tussen de twee verhaallijnen was, zorgde deze toevoeging vooral voor verwarring. Als ik dan toch een pluspunt zou moeten geven aan dit boek zou het de openingszin zijn, namelijk:” Het besturen van een trekker is een daad van soevereiniteit”. Deze zin
is een interessante openingszin die motivatie opbrengt om verder te lezen, en het laat je goed nadenken over wat de auteur hier mee bedoeld. Dit is dan ook het enige pluspunt dat ik aan dit boek zou geven, en dus kom ik uit op een 2/10.

Meer recensies van Hebban in de Klas