Advertentie

De keerzijde is het derde boek dat ik lees van Michael Connelly en dit weer naar grote tevredenheid. Altijd boeiend en spannend.
In dit boek zijn er twee verhaallijnen die naast elkaar lopen. Als privédetective krijgt Harry Bosch een zoektocht naar een erfgenaam op zijn bord. De oude miljardair beging in zijn studiejaren een fout en zijn geweten speelt op, Bosch moet ver teruggaan in de tijd maar hij slaagt erin om een begin te maken in deze moeilijke opdracht.
Daarnaast werkt hij nog als vrijwilliger op een politiebureau waar hij zich buigt over schijnbaar onoplosbare zaken. De zaak van de verkrachter krijgt zijn volle aandacht op het bureau.
Deze twee zaken lopen los van elkaar in het boek. Beiden hebben dus een beperktere ruimte ter beschikking om opgelost te worden en dat is beetje spijtig aangezien het beiden interessante en spannende zaken zijn. De eenheid in het boek raakt daardoor zoek maar aan de kwaliteit doet dit niets af. Connelly's schrijven blijft op niveau.
De goede plot en plotwendingen, de stap voor stap opbouw naar de ontknoping, de spanning en de humor maken van De keerzijde weer zeer goede thriller. Meer moeten we hier niet over zeggen.

Reacties op: Twee verhaallijnen

94
De keerzijde - Michael Connelly
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker