Advertentie

Na het genieten van de debuutthriller Uitgebroed, welke positieve recensies kreeg, was ik zeer benieuwd naar Uitgekookt. De titel en cover alleen al zijn mooi en veelbelovend.
Het boek leest lekker qua schrijfstijl. De proloog is zo geschreven dat je enorm benieuwd wordt. Het boek is opgedeeld in vier delen. De eerste twee delen lijken los van elkaar te staan. Het verhaal verloopt in het begin wat traag. Als lezer blijf je lezen, op zoek naar hoe dit samenkomt. Uiteindelijk komen alle lijken boven drijven, waarbij ik vooral bij de beschrijving van de slachtoffers de ervaring van Pat als gerechtsarts teruglees. Pat schrijft heel beeldend, sommige plaatjes blijven echt hangen. Alle lijnen komen samen, er blijft geen los eindje over. Dit boek is zeer goed opgebouwd, uitgewerkt en geschreven. Het is ook heel afwisselend om te lezen omdat er meerdere verhaallijnen spelen. Geweldig hoe Pat Craenbroek ook in Uitgekookt een bijzonder en schrijnend verhaal aan het licht brengt.

Margaux Bakker, een openbaar aanklager, krijgt de zaak van een arts die blijkbaar fouten heeft gemaakt. Haar collega wordt geconfronteerd met een paar lijken. Margaux duikt in de artsenzaak maar had veel liever de zaken van haar collega uitgezocht. In deel twee ligt een man in het ziekenhuis. Hij is verlamd, heeft regelmatig ademproblemen en krijgt maar niet helder wat hem overkomen is. Hij denkt terug aan zijn jeugd en zijn familie. Dat deel lijkt wat trager te verlopen en is geschreven vanuit een ik-perspectief. Ondertussen laat Margaux haar ambities gelden, over de rug van anderen, en blijft ze speuren.
Zeer zeker een aanrader!

Gelezen via T&M leesclub; Met dank aan Thrillers and More & Uitgeverij Hamley Books, die er een prachtig exemplaar van heeft gemaakt.

Reacties op: Ook Uitgekookt geschreven!

33
Uitgekookt - Pat Craenbroek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners