Advertentie

Het tweede deel uit de serie rondom de getroebleerde Texas Ranger Darren Matthews ‘Duistere wortels’, overtreft het eerste in het Nederlands verschenen deel ‘Bluebird, bluebird’.

Trump is bijna in de Oval Office en na de jaren Obama lijken haat crimes zelfs mogelijk met een zwarte oude man als dader. Maar, is de 9 jarige zoon Levi van de gedetineerde racist Bill King wel dood?

Ranger Matthews vindt in het obscure plaatsje aan het Caddo Lake een bonte mengeling white trash, nazaten van gevluchte slaven en slavenhouders, Caddo indianen. Een kluwen van racistische ressentimenten, niet vergeten en vereffende rekeningen en onopgeefbare verbintenissen. Locke weet dit bijzonder boeiend, sfeervol en broeierig neet te zetten.

Het boek is ook erg spannend en geeft een actueel beeld van de geschonden geschiedenis van het steeds meer verbrokkelende Amerika. Het is goed om eerst deel 1 te lezen om de problemen van de zwarte Ranger Darren te begrijpen. Tjonge, wat krijgt hij het voor de kiezen. Wie bedenkt het ook om een zwarte Ranger naar een bolwerk van racisme te sturen? Intussen verzamelt dit boek wel 5 sterren mijn inziens.

Kortom, Attica Locke is bezig met een prachtige serie rondom een sympathieke held/antiheld met een noodzakelijke thematiek.

Reacties op: White trash

10
Duistere wortels - Attica Locke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners