Duistere, soms lugubere misdaadthriller
‘Terugkeer’ is het eerste deel van de thrillerserie De Mergellandmoorden (verschijnt op 17 juni).
Het allereerste wat door me heen ging: Whaa! Dit was de laatste bladzijde en de laatste zin van het verhaal…Cliffhanger! Moet ik nu echt wachten tot het voorjaar van 2026 voor het vervolg?!
‘Terugkeer’ is voor mij het best te omschrijven als een duistere, soms lugubere misdaadthriller met sterke psychologische diepgang. Elk personage wordt uitgewerkt, je leert ze beetje bij beetje beter kennen. De auteur gebruikt heel wat details om veel te vertellen (voor mij misschien soms wat te veel.) waardoor je het verhaal goed moet blijven volgen. Absoluut opbouwende spanning!
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: enerzijds volgen we politieman Alex, die worstelt met zijn verleden en zijn terugkeer naar Limburg, en anderzijds het mysterie rond de jonge vermiste moeder, Kelly.
Alex begint opnieuw als hoofd van het coldcaseteam in Limburg. (En Michael Berg laat je als lezer onderweg de sfeer van Limburg opsnuiven.)
Al snel raakt Alex betrokken bij de verdwijning van Kelly, een jonge moeder die een jaar geleden spoorloos verdween na een gezellige avond met vriendinnen. Ze stapte op de fiets richting huis en verdween.
Alex draagt zelf ook het nodige mee: de zorg voor zijn verstandelijk gehandicapte zus, een moeizame relatie met zijn vader, en een oude zaak die hem nog altijd achtervolgt.
Wat is er met Kelly gebeurd? Is er nog hoop dat ze in leven is? En kan Alex met zijn team het mysterie ontrafelen?
En ja hoor, hoe dichter je bij het einde komt, hoe meer vraagtekens er zijn!
Ik kijk alvast uit naar deel twee!
Dikke 4 sterren!
En ja hoor, hoe dichter je bij het einde komt, hoe meer vraagtekens er zijn!
Ik kijk alvast uit naar deel twee!
Dikke 4 sterren!