Pagetuner met psychologische diepgang

Het huis met de palm - Esther Verhoef

Het huis met de palm is een thriller die je perfect in één keer uitleest. Een echte pageturner, en met voldoende psychologische diepgang! En ja, dat vind ik echt heerlijk!
Het verhaal wisselt tussen heden en verleden, wat zorgt voor extra spanning. Alles valt uiteindelijk netjes en logisch op zijn plek, zonder losse eindjes. Precies zoals een goede thriller voor mij hoort te zijn!

Ik snap héél goed waarom Esther Verhoef zo’n geliefde thrillerauteur is. Dit boek bevestigt dat zonder twijfel!

Het verhaal draait om de 34-jarige Ellis. Doorheen het boek leer je haar steeds beter kennen. Via terugblikken kom je meer te weten over haar verleden: een moeilijke jeugd, traumatische ervaringen, een complexe band met haar ouders en haar relatie met haar liefde.
In het heden is Ellis terug op weg naar Nederland als ze plotseling in elkaar stort en in een Frans ziekenhuis belandt. Daar maakt ze kennis met Sophie, een lieve en zorgzame vrouw. Sophie biedt aan dat Ellis bij haar thuis verder kan herstellen.
Wat begint als een vriendelijk gebaar, verandert al snel in een nachtmerrie. Kan Ellis Sophie nog vertrouwen? En zal ze ooit uit deze situatie kunnen ontsnappen?
Dit is nog maar het begin van een intense en aangrijpende reis voor Ellis.

Genoten!
5 sterren waard!