De derde Baarnse Moordzaak
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek De derde Baarnse Moordzaak, geschreven door Katja Bongers, gelezen. In dit boek ontmoeten we Iris. Ze wordt halsoverkop verliefd op Ben. Ben is werkzaam als kok en heeft de nodige sterren op zijn naam staan. Binnen de kortste keren wonen ze samen en maken ze plannen om samen een bedrijf te starten. Maar de zaken lopen door ziekte en andere familieperikelen toch anders dan verwacht. En dan opeens staat Iris er helemaal onverwachts er alleen voor. Haar partner Ben komt te overlijden. Voor zijn overlijden heeft Ben niets voor Iris geregeld. Iris wordt daarom uit het huis van Ben gezet. Iris is creatief en gaat niet bij de pakken neer zitten. Ondanks dat ze het elke keer voor zichzelf weet te regelen heeft ze toch ook regelmatig het gevoel dat ze wordt gevolgd. Zit er iemand achter Iris aan en zo ja wie is dat dan? Hoe lukt het Iris om haar leven weer zo goed mogelijk op te pakken?
De cover is eenvoudig met een mooie grote boom en de kerk van Baarn. Door de eenvoud is het een mooie cover geworden. Katja heeft een vlotte schrijfstijl en ze weet de spanning tijdens het hele verhaal er goed in te houden zonder dat de politie al te veel in het verhaal voorkomt. De hoofdpersoon Iris is goed uitgewerkt en ik kon goed met haar meeleven. In het nawoord verteld de schrijfster hoe en waarom ze voor deze titel van het boek heeft gekozen.
Ik had al eerder een boek van Katja gelezen, namelijk Kangoeroe in de Polder en die was me al erg goed bevallen. Ik was erg benieuwd of dit boek De derde Baarnse Moordzaak me ook weer kon bekoren. En dat is zeker weer gelukt. Ik kijk dan ook uit naar de volgende boeken van deze schrijfster.