De laatste zeven

Hermi1 30 december 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek De laatste zeven, geschreven door Annerieke de Vries, gelezen. In dit boek ontmoeten we Maud. Ze is alleenstaande moeder, alhoewel haar zoon, door omstandigheden, op dit moment niet bij haar woont. Ze werkt in een mortuarium en ze woont boven het mortuarium. En dan op een dag is er iets vreemds aan de hand in het mortuarium waar Maud werkt. Haar baas geeft haar een week verplicht vrij en hij verbied Maud om ook maar een stap in het mortuarium te zetten. Dit is voor Maud niet zo´n makkelijke opgave. Ze besluit toch een kijkje te gaan nemen in de hoop dat niemand het merkt. Maar dan komt ze een knappe rechercheur tegen. Hij is bezig met een onderzoek naar een seriemoordenaar. Maud wordt alsnog meegezogen in het onderzoek. Er vallen meer en meer slachtoffers en de tijd begint te dringen. Lukt het de rechercheur en zijn team met behulp van Maud om de dader van al deze moorden te vinden? De cover is voornamelijk in grijze tinten uitgevoerd. We zien een vrouw op de grond liggen met haar gezicht naar de vloer. De titel, De laatste zeven, is het enige op de cover wat toch wat kleur heeft. Een mooie eenvoudige cover, waarbij ik me afvraag wat er met de vrouw op de grond is gebeurd. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Maud. Maud neemt je als lezer mee in haar werkzame leven, maar ook in haar privé leven. Hierdoor heb ik een goed beeld van haar gekregen. De schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar. De spanning was ook de hele tijd wel aanwezig. Al met al een heel fijn boek voor een aantal uren leesplezier. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Annerieke de Vries. Deze kennismaking is mij goed bevallen en ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere boeken van deze schrijfster.

Meer recensies van Hermi1