Kil
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Kil, geschreven door Johnny Bollé gelezen. In dit verhaal ontmoeten we Cassie die samen met haar ouders in een mooie villa woont. Het is de bedoeling dat Cassie thuisonderwijs gaat volgen, dus komen Paloma en Coco bij hen in huis wonen. Paloma is onderwijzeres en zij zal Cassie en Coco les gaan geven. Al gauw zijn Cassie en Coco de beste vriendinnen. Moeder Paloma is in eerste instantie blij met deze baan, een goed salaris en dan ook nog kost en inwoning bij de familie Cassi. Maar al gauw slaan haar gevoelens toch wat om. Er gebeuren verschillende onverklaarbare dingen in het huis van de familie Rossi. Lukt het Paloma om haar gevoel opzij te zetten en het beste onderwijs te geven aan de twee meisjes? Of klopt haar gevoel en speelt er veel meer in dit huis en bij deze familie? En zo ja wat is dat dan wat er speelt? De rode pump, het bloed en de spuit tegen de lichte achtergrond op de cover trekken als eerste mijn aandacht. Wat is er gebeurd en wie of wat is er zo kil. Deze cover heeft me al erg nieuwsgierig gemaakt om te gaan beginnen in dit spannende boek. Vanaf de eerste bladzijde word ik meegetrokken in het verhaal. De familie Rossi, maar ook Paloma en Coco worden door de schrijver goed uitgediept. En ieder verteld, of in het heden of in het verleden zijn / haar verhaal. Door deze wisselingen in perspectief bleef ik doorlezen, omdat ik erg benieuwd was naar het vervolg van het verhaal. De schrijver geeft stukje bij beetje informatie vrij. Desondanks wist hij mij toch op het verkeerde been te zetten. Al met al een erg goed boek die bij mij nog zeker een avond nazinderde.