Moord door Schuld

Hermi1 29 december 2025
Via de leesclub heb ik het boek Moord door Schuld, geschreven door Robert van Oirschot, gelezen. In dit boek ontmoeten we Natascha Kantelberg. Zij is de eerste vrouwelijke rechercheur van de Regionale Eenheid Amsterdam. Er vinden twee gruwelijke moorden plaats waarbij onder andere het Amsterdamse Drugscircuit betrokken is. Natascha mag samen met haar collega, oud commando, Thom Goossens en de rest van het team deze moorden op gaan lossen. Drugscrimineel Lambrechts komt al snel in het vizier. Maar helaas lopen ze elke keer vast op zijn ongrijpbaarheid. Ondertussen loopt haar relatie met Maarten, die werkzaam is als top ambtenaar bij het OM, ook niet zo heel erg soepel. Justitie en de politiek zorgen voor de nodige druk op het team van Natascha om deze moorden zo spoedig mogelijk op te lossen. Een dramatisch ongeval in de privé-omgeving van Natascha zorgt voor een onverwachte wending. Lukt het Natascha en haar team om de dader(s) van de moorden te vinden? En kunnen ze de druk van justitie en de politiek achter zich laten en gewoon hun werk doen?
Op de cover zien we een vrouw met een pistool in haar hand, wie is deze dame? En wat is ze van plan? Het maakt me in ieder geval al wel nieuwsgierig. En de ondertitel: wat lijkt op zelfmoord verandert in een bizarre zaak maakt de nieuwsgierigheid nog groter. Dit boek is het eerste deel in de Plaats Delict serie. De karakters van de hoofdpersonen Natascha en Thom worden in dit boek al goed uitgewerkt. Ze kwamen voor mij echt tot leven, ook omdat ze, naast hun werk, allebei ook nog wel wat andere dingen op hun bordje hebben. Bepaalde thema’s zoals misbruik van Drugs in de uitgaanswereld en PTTS en de gevolgen hiervan worden goed in het verhaal verwerkt. De spanning bleef het hele verhaal voor mij ruim voldoende om door te willen lezen. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijver Robert van Oirschot en ik ben wel erg benieuwd naar de volgende delen in deze serie.

Meer recensies van Hermi1