Schreeuwende stilte
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Schreeuwende stilte, geschreven door Marja Boomstra, gelezen. Dit boek is het vervolg op Verdwenen stemmen. Elena vertrekt samen met Max Firenzo en en zijn gezin naar Italië. Ze gaat met hem mee naar Italië om voor zijn kinderen te blijven zorgen. Haar vertrek wordt overschaduwd door de onverwacht afstandelijke houding van haar werkgever Max. Als ze eenmaal in Napels is merkt Elena dat de machtige Firenzo-Familie haar met wantrouwen tegemoet treedt. Ondanks alle verborgen agenda’s en sluimerende dreigingen probeert Elena toch een veilige haven te creëren voor de kinderen van Max. Ze ontdekt dat het dagboek van haar vader schokkende details weergeeft over het ongeluk waarbij haar ouders om het leven zijn gekomen. Er blijkt veel meer op het spel te staan dan eerder verwacht. Ook Max blijkt steeds verder verstrikt te raken in een web van leugens en geheimen. Lukt het Max om alles in goede banen te laten lopen en uit dit web weg te komen? En kan Elena zich staande houden bij de machtige Firenzo-Familie?
Voor de verhaallijn en de verhoudingen tussen Elena en Max is het wel handig om eerst het boek Verdwenen stemmen te lezen, voordat je begint aan het boek Schreeuwende stilte. Op de cover zien we een vrouw eenzaam in het gras staan, terwijl het er ook op lijkt dat er onweer aankomt. Een mooie cover die ook wel in de stijl is van het eerste deel in deze serie. Ik ben wel benieuwd naar wat die eenzame vrouw nu eigenlijk heeft meegemaakt waardoor ze zo eenzaam in het gras staat. Ook in dit deel volgen we weer Max en Elena. Ik was wel benieuwd hoe hun relatie zich verder zou ontwikkelen. Al wel vrij snel is het duidelijk wie in dit verhaal de “bad guy”is. Desondanks weet Marja het hele verhaal het spannend te houden. Ook nu is de schrijfstijl weer fijn en trok ze me vanaf het begin aan mee het verhaal in. Ik kijk enorm uit naar het derde deel van deze serie om er achter te komen hoe het verder gaat met Elena en de Firenzo – Familie.