Het kustpad 3,5 *

Hermi1 31 augustus 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Het Kustpad, geschreven door Ellen de Vriend gelezen. Dit boek is gebaseerd op waargebeurde feiten. We ontmoeten de Zeeuwse rechercheurs Katja Moison en Job Koningstein. Ze worden naar een plaats delict gestuurd waar een jonge backpackster, Lina Verbeek, vermoord is gevonden. Deze backpackster heeft het eerste deel van het Kustpad van Sluis naar Hoek van Holland gewandeld. Er blijken overeenkomsten te zijn tussen deze zaak en een vijf jaar oude zaak waar Katja mee bezig is geweest. In deze vijf jaar oude zaak heeft ze nooit de dader kunnen vinden. Dat zit haar nog steeds wat dwars. Job en Katja duiken in de zaak en in samenwerking met de politie van België blijken er meerdere backpackers verdwenen te zijn. Lukt het hen om al deze zaken te onderzoeken en te achterhalen wat met een ieder is gebeurd? En lukt het hen ook om de moord op Lina Verbeek op te lossen?
Op de cover zien we een jonge vrouw met een rugzak op de rug. Ze loopt op een strand opgang. Het straalt een zekere rust uit en door de blauwe lucht en het strand met de zee geeft deze cover ook een zomers gevoel. Maar schijn bedriegt, uit de cover blijkt ook al dat het om een thriller gaat en dat er sprake is van meerdere moorden. Ondanks de vlotte schrijfstijl komt het verhaal naar mijn gevoel traag op gang. Het duurt even voordat er meer tempo in het verhaal komt. Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen, namelijk van Lina Verbeek, maar ook van Marleen en haar vriendin en in flashbacks wordt het verhaal verteld van de jonge Stephanie Maes. Deze verhalen worden afgewisseld met de nodige beschrijvingen van de omgeving. Ondanks de wisselingen in perspectief en de beschrijvingen van de omgeving is het verhaal goed te volgen en weet Ellen aan het eind van het boek de verschillende verhaallijnen op een goede manier bij elkaar te brengen.

3,5*

Meer recensies van Hermi1