Bestemd voor Elkaar

Hermi1 09 september 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Bestemd voor elkaar, geschreven door Mienke Fijen, gelezen. Dit boek is het vervolg op het boek Geknipt voor elkaar. Op zich is dit boek los te lezen van het eerste deel, maar zelf vind ik het altijd wel fijn om een serie op volgorde te lezen. Ellemieke was op zoek naar een baan, zodat ze geld kon sparen om aan een volgende reis te beginnen. Daan was op zoek naar een medewerker, om hem te helpen bij zijn lunchcafé Bikke. Inmiddels werken ze al weer anderhalf jaar, als een geoliede machine, samen. Ook in de liefde hebben ze elkaar gevonden. Langzamerhand strijken de verliefde vlinders neer en bij Ellemieke begint de reislust weer op te spelen. Daan ziet dit machteloos aan en hij kan niet anders dan hun relatie verbreken en haar laten gaan. Matteo, de eigenaar van de nieuwe ijssalon verderop uit de straat, biedt Ellemieke een baan aan voor de zomermaanden, zodat ze de rest van het jaar kan gaan reizen. Ellemieke kan niet anders dan het aanbod van Matteo aannemen. Lukt het Daan en Ellemieke om elkaar los te laten terwijl ze elkaar toch regelmatig blijven zien en bij elkaar in de buurt werken?
Op de cover zien we een gezellige winkelstraat in zacht roze en andere zachte tinten uitgevoerd. Het oogt heel gezellig en fleurig. Deze cover is in dezelfde stijl gemaakt als het eerste deel geknipt voor elkaar. De hoofstukken zijn niet lang en het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Daan en Ellemieke. Beide hoofdpersonages komen in dit boek goed uit de verf. Het wordt tijdens het lezen van het boek steeds duidelijker dat ze beiden het nodige hebben meegemaakt in hun leven wat ze nog niet helemaal hebben verwerkt. Lukt het hen om hun trauma’s alsnog goed te verwerken? Al met al een heerlijk Feelgood verhaal met diepgang. Ik kijk al uit naar een eventueel vervolg in deze serie.

4 *

Meer recensies van Hermi1