Echo

Hermi1 05 oktober 2025
Met de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Echo, geschreven door Nico de Braeckeleer, gelezen. In dit boek ontmoeten we Cailtin en haar echtgenoot Afram. Drie jaar eerder zijn ze op tragische wijze hun ongeboren kindje verloren. Nu proberen ze wanhopig opnieuw zwanger te worden. Het lijkt elke keer op niets uit te lopen, totdat er op een dag toch het ondenkbare gebeurt: Caitlin is zwanger. Ze zijn beiden erg blij met dit heugelijke feit, maar de blijdschap wordt overschaduwd door een black-out die Caitlin vlak voor haar zwangerschap overviel. Caitlin heeft het onheilspellende gevoel dat er iets dreigends in de lucht hangt, waar ze absoluut niet aan kan ontsnappen. Heeft dit te maken met het eerdere verlies van hun kindje of is er toch iets anders gaande? Angstig leeft ze toe naar haar eerste echo. Ondertussen wil haar man Afram een steun voor zijn vrouw Caitlin zijn, maar zij neemt door haar angsten en twijfels de nodige afstand tot hem. Lukt het hen om toch weer wat dichter bij elkaar te komen? En verdwijnen de twijfels en de angst bij Caitlin?
Op de cover zien we in zwart/wit de echo van een kindje. Deze cover past erg goed bij de titel en het boek. De hoofdstukken zijn niet te lang. De schrijfstijl is beeldend, waardoor ik langzamerhand werd meegenomen in het leven van Caitlin en Afram. De personages Afram en Caitlin komen voor mij goed tot leven. Verder heeft Nico verschillende thema’s zoals onder andere verlies, rouw en hypnose goed in dit verhaal verwerkt. De spanning wordt gedurende het verhaal rustig aan opgebouwd en de spanning en twijfel die Caitlin gedurende haar zwangerschap had, was voor mij de hele tijd goed voelbaar. Uiteindelijk gaat het verhaal toch nog een kant op die ik niet zo had zien aankomen. Dit boek is mijn eerste kennismaking met de schrijver Nico de Braeckeleer en deze kennismaking is mij goed bevallen. Ik ben wel benieuwd naar eventuele andere boeken van deze schrijver.

Meer recensies van Hermi1

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!