Mijn vader had een herinnering aan die laatste keer dat hij uitgezonden was. Een flasback.
De titel kan, als ook de oorspronkelijke titel: the killing woods.
De kaft wijst meer naar de oorspronkelijke titel.
Een thriller waar vragen moeten beantwoorden, buiten de vraag wie is de dader?
Wat had ze in het bos te zoeken?
Hoe was dit gebeurd?
Thema, waar wij weinig van weten in Belgie, PSS of oorlogsneurose dat mooi is verwerkt in het verhaal en dat eigenlijk de kern van het verhaal zal uitmaken.
Jon Shepherd, Emily's vader, brengt een dood meisje, Ashlee Parker, naar huis.
Vriendin van Emily en van Damon.
Vader is de schuldige(?), omdat hij bekent en een verwarde uitleg geeft, ten gevolgen van PSS.
Dus is het moord of doodslag?
Emily en Damon beginnen te twijfel aan hun theorie.
Emily's vader kan het niet gedaan hebben en zij heeft een klankbord bij moeder en Joe, vriend.
Damon is zeker van de vader als dader maar hij kan zich niets meer herinneren, zat en drugs en heeft een klankbord bij zijn vrienden die hem deken bij de politie, Mack, Charlie en Ed.
We krijgen dus een psychologische oorlogvoering tussen de twee kampen.
Op het einde vallen de maskers af omdat bepaalde info een beeldvormen van wat er echt is gebeurd.
Door dit thema te verwerken in een spannende, psychologische thriller stijgt die naar een hoger niveau.
plot:3
leesplezier:3
spanning:4
originaliteit:4
Een aanrader.
Veel leesplezier met Emily die vecht voor haar vader en Damon die tracht zich iets te herinneren van wat er is gebeurd.
De kaft wijst meer naar de oorspronkelijke titel.
Een thriller waar vragen moeten beantwoorden, buiten de vraag wie is de dader?
Wat had ze in het bos te zoeken?
Hoe was dit gebeurd?
Jon Shepherd, Emily's vader, brengt een dood meisje, Ashlee Parker, naar huis.
Vriendin van Emily en van Damon.
Dus is het moord of doodslag?
Emily en Damon beginnen te twijfel aan hun theorie.
We krijgen dus een psychologische oorlogvoering tussen de twee kampen.
plot:3
leesplezier:3