Ik wil nooit vergeten waar ik vandaan kom.
Dat moet U Ayan wel aangeven. Ze heeft nooit naast haar schoenen gelopen. Ongeacht dat zij van een Somalische vluchteling tot Vlaamse kabinetsmedewerker brengt. Dus zeg nooit, nooit en door de kracht in haar heeft zij haar leven kunnen leiden.
Zij is wel van een goede basis vertrokken. Vader professor en moeder een mooie job. Leeft in de stad dat haar later onder haar neus zal gewreven worden door mens uit Noord Somalie waar haar vader van komt. Wanneer er problemen zijn in het land moeten zij vluchten. Moet regelmatig haar ouders missen. Gaat van tante naar oom en terug naar haar ouders.
Eindelijk kan ze naar Amerika maar eindigt in Belgie, het klein kasteeltje. Een gebouw dat veel Belgische jongeren kennen van hun drie dagen bij het leger. Dus ik ook.
Met veel warmte denkt zij terug aan de mensen die haar geholpen hebben wanneer ze terug op bezoek is als Vlaamse kabinetsmedewerker.
Zij denkt ook steeds aan de woorden van M. Jordan: I´ve missed more than 9000 shots in my career. I´ve lost almost 300 games. I´ve failed over and over and over again in my life. And that is the why I succeed.
Dus zeg nooit, nooit. Waar hebben we dat nog gehoord?
Voortgaan op de titel van de recensie.
Als je niet weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je naartoe gaat en wie je bent. En dat weet Ayan zeer goed.
Ayan weet ook dat je met haat ook niets bereikt.
Darkness cannot drive darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.