Het leven verandert en er ontstaan nieuwe perspectieven als je de dood onder ogen ziet.
Ik begrijp Jan Van der Voort. Het is juist dat de vogelgriep het hoofdpersonage is. Enkel moorden/lijken krijgen we surplus. Ik heb het boek dus gelezen tijdens de corona crisis en ik zag veel gelijkenis. Daarom vond ik het boek zeer actueel. De reacties en vragen vanuit de gemeenschap zien we vandaag ook in de media.
Is er uberhaupt een groep mensen in de samenleving die niet geprioriteerd is? Zijn er sowieso voldoende geneesmiddelen voor iedereen? Hoe goed zijn we voorbereid?
Aan de andere kant van de plexiglas muren die men in allerijl als sluis ...blz. 120. Ook vandaag is veel vraag naar plexiglas.
Het moet toch mogelijk zijn om gepensioneerde doktersassistenten, verpleegkundigen te krijgen. blz 194. Ook vandaag doen we beroep op student-verpleegkundige.
We hebben functionele ruimtes nodig, zuurstof, bedden. blz 195. Ook vandaag moesten we de capaciteit in de hospitalen uitbreiden.
Wanneer zullen de mensen weer vrijelijk kunnen reizen? blz 223 Ook vandaag is reizen niet aangeraden.
Het boek is geschreven in 2006 maar zien we een gelijkenis met 2020.
De twee verhaallijnen liepen dwars door elkaar wat geen probleem was; Op het einde kwamen ze samen;
Het boek heeft mij misschien meer aangesproken om de gelijkenis met de bestrijding van het corona virus dan eigenlijk het thriller aspect.
Misschien daarom het boek nu lezen .