Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Grappig, sterk kort verhaal

Icegini 10 juli 2024
Evelyn is in paniek, haar notitieboekje is spoorloos! Het boekje met de titel De kunst van het ver(mis)leiden is de basis voor Evelyn's liefdeleven, afspraakjes, ... het is wie ze voordoet te zijn. Het moet ervoor zorgen dat Leo haar dekseltje wordt.
Als haar buurman Blake aanbelt met het boekje en wel enorm nieuwsgierig geworden is, gaat Evelyn in dubbele paniek. Blake wil begrijpen waarom het boekje bestaat en wat erin staat. Hij gebruikt al zijn charme en troeven, hij doet Evelyn twijfelen of wat ze dacht altijd te willen, wel juist is.
De titel zou me waarschijnlijk niet echt het boek doen kiezen, maar de verhalenfabriek levert altijd goede kort verhalen en ook dit keer was het raak. De kunst van het verleiden was een sterk verhaal, met geloofwaardige personages. Hoe vaak gebeurt het trouwens dat iemand zich voordoet als een anders persoon, om iemand verliefd te doen worden op hen? Evelyn is wat het Noorden kwijt omdat ze nooit een man gevonden heeft die geïnteresseerd lijkt in haar persoonlijkheid. haar buurman Blake kent ze niet echt, maar hij is wel eerlijk en kalm, aardig en geheimzinnig. Iemand die een goede vriend kan zijn en je voeten op de grond houdt.
Ik vond de schrijfwijze heel vlot en ik zat met een glimlach op de trein aan het genieten!!!
Trouwens kijk naar die cover van het ebook, mooi gedaan!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Icegini

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.