Echte passie

Icegini 19 juli 2025
De Amerikaanse Frances Mayes brengt haar vakanties door in het buitenland met Ed, waar ze overnachten in appartementjes, huisjes, ....Voor een paar maanden absorberen ze alles rondom hen. Als ze een verlaten villa in Toscane kopen, is hun hart verkocht. Ze ontdekken fresco's, overgroeide wijngaarden, verdwaalde schorpioenen. Frances wilt alle paadjes ontdekken, het plaatselijke eten en gewoonten. Ze maakt kennis met Italiƫ en de Italianen wanneer ze het huis beginnen te renoveren en elk stukje dat ze in het huis binnen brengt heeft een geschiedenis. Vaak eentje dat ze zelf niet kent maar wel doet verder dromen.
Wat de schrijfster beschrijft dat ze voelt, dat ze elke dorpje, graf en boog wilt bezoeken, aanraken, ruiken en dagenlang na elkaar dit wilt doen....dat is echt wat er kan gebeuren met je in Italiƫ. Het verhaal speelt zich af in Cortone, aan de andere kant van de Apennijnen waar ik al twintig jaar mijn vakanties doorbreng en Frances haar verhaal voelde aan alsof je met haar meegaat en daar bent. Haar passie is herkenbaar.

Meer recensies van Icegini