Ping pong met een twist
Als proeflezeres van Fatale Twist werd ik onmiddellijk in het verhaal getrokken.
Het verhaal over Hanna (half Koreaans en half Nederlands) en Duri (haar vriend en collega, maar die ook meer dan dat zou kunnen worden) die samen een bedrijf -De Laatste Reis- hebben waarmee ze de service bieden om huizen van overledenen schoon te maken en eventueel belangrijke papieren te documenteren.
Na een verschrikkelijk ongeluk waarbij haar Koreaanse moeder overlijdt wordt ze door haar tante en oom opgevangen. De beschrijving van het waargebeurde drama in Itae-won geeft je kippenvel.
Tijdens een opdracht ontdekken ze raadselachtige tekeningen en schimmige papieren en worden ze onbedoeld betrokken in een mysterieus en moorddadig complot.
Niemand blijkt degene zoals hij zich voordoet, iedereen trekt de belangen van zowel nieuwe als oude bekenden ineens in twijfel.
Het verhaal wordt beschreven in een zeer realistische weergave van Seoul, Zuid Korea inclusief alle correcte aanspreekvormen, gewoontes en de beschrijving van al het eten en drinken. Geweldige research dus.
Mijn eigen half Koreaanse afkomst (en het feit dat ik meerdere keren in Seoul ben geweest) in gedachten, maakt het feit dat Suzanna Esther wederom een loeispannend verhaal heeft weten te creëren en dat op briljante wijze samen heeft kunnen weven met de Koreaanse cultuur, alsof ze er zelf heeft gewoond.
Ik mag misschien bevooroordeeld zijn, maar deze spannende thriller kruipt verder onder mijn huid dan alleen mijn connectie met Korea.
Fatale Twist is een prozaïsche thriller over vriendschap, verraad, verlies en verdriet dat je in één ruk uit wilt lezen en dat je halsreikend doet uitzien naar het tweede (en hopelijk derde) deel.