De huisarts; doordacht, spannend en onvoorspelbaar
Na haar scheiding krijgt huisarts Inez de kans om een praktijk over te nemen in haar geboortestreek. Samen met haar zoontje Otis gaat ze in het Zeeuwse plaatsje Diepenmeer wonen.
Haar start is veelbelovend maar als er meerdere dorpsbewoners onder verdachte omstandigheden overlijden, gaat ze op onderzoek uit. Maar de dorpsbewoners kennen haar nog niet en ze stuit al snel op wantrouwen en zwijgzaamheid. De bedreigingen die volgen zijn persoonlijk op haar gericht. Zijn ze nog wel veilig in dit dorp…
Inge Spaan heeft met haar fijne schrijfstijl de realistische personages, de dorpse setting en de onderhuidse spanning sterk , doordacht en levendig neergezet binnen een verhaal dat langzaam onder je huid kruipt. ‘De huisarts’ start met een nieuwsgierig makend proloog dat direct een aantal vragen oproept. De personages zijn interessant en goed uitgewerkt. Het verhaal is voornamelijk geschreven vanuit de perspectief van Inez. Daarnaast zijn de hoofdstukken afwisselend geschreven vanuit Helena, collega Thijs en de mysterieuze X. Het luisterboek heeft maar 1 stem gekregen waardoor ze allemaal hetzelfde klinken en het duurde dus even voordat ik de perspectieven goed kon volgen.
De hoofdstukken zijn prettig kort, ontwikkelingen volgen elkaar snel op waardoor je door wilt blijven lezen, nieuwsgierig puzzelend naar antwoorden. Door de gebeurtenissen in het heden, het verhaal van Helena in het verleden en X blijf je geboeid. Aan het einde komen de verschillende verhaallijnen samen tot een spannende ontknoping. De epiloog sluit het verhaal af, persoonlijk vind ik dit altijd een leuke toevoeging.