Respect
Het boek over Rico de topsporter die iedereen intrigeert. Wat maakt hem tot de grote kampioen? Zijn leven als topsporter word gedurende een tijd gevolgd . Zijn sportleven maar ook zijn privé leven. En alles komt daarbij aan bod.
Het boek met op de cover de stoere 'wie maakt mij wat' Rico. Half Nederland vind hem al bijzonder sympathiek. De andere helft van de Nederlanders word spontaan fan na het lezen van het boek denk ik.
Iedereen vraagt zich nu wel eens af hoe is Rico gekomen tot het punt waar hij nu is.
Die vraag word in dit boek deels beantwoord en dat op een menselijke nuchtere manier. De schrijfstijl is bijzonder prettig en ik betrap mij erop dat ik na een half uur het halve boek al uit heb.
Niet perse omdat het boek te simpel is voor wat betreft opbouw maar wel omdat het gewoon zo interessant en bijzonder is om te lezen dat Rico heel hard heeft moeten werken om te zijn waar hij nu is.
Ook zijn vrouw en kinderen brengen dagelijks offers waar niet iedereen bij stil staat en dat word uitgebreid en getailleerd beschreven in het boek.
Mooi is dat elk hoofdstuk andere personages aan het woord zijn, Rico word van alle kanten belicht en dat maakt een compleet beeld van een man waar je alleen maar diep respect voor kan hebben.
Het plaatje van de sterke man is de buitenkant maar wat er achter schuilt is heel veel meer.
Ik ben eigenlijk nog wel heel benieuwd naar een eventueel vervolg. Na het lezen van dit boek vermeerderd de gun factor direct met een ratio van 100 procent wat mij betreft.Want wat heeft die man hard gewerkt om te komen tot nu en belangrijker nog , iedereen zou iets kunnen leren van hoe hij met veel respect met zijn mede mens omgaat.
Een prachtige vertolking van hoe het leven van Rico eruit ziet en wat hem maakt tot wie hij is. Het gaat niet alleen over sport maar ook over op offering tegenslag en strijdlust en doorzettingsvermogen.
Een aanrader voor iedereen! Rico is een inspiratie voor de toekomst.