Een prachtige en fascinerende dual time roman
Wat een prachtige en fascinerende dual time roman die je helemaal zal meeslepen in het bijzondere leven van Libby die een tijdpendelaar is.
Wat een unieke invalshoek, in 2 hele verschillende tijden tegelijk leven en als Libby gaat slapen in Williamsburg in 1774 wordt ze wakker in New york 1914 en omgedraaid, elke dag opnieuw zonder dat er tijd verstreken is. 2 families, 2 verschillende levens en 1 grote liefde...
Ze mag niks doen om de geschiedenis te veranderen en op haar 21e verjaardag zal ze definitief moeten kiezen in welk leven ze blijft en in het andere zal ze sterven. Voor haar staat vast in welke tijd ze blijft maar dan gebeurt er iets dat alles kan veranderen...
"In ‘Als de dag aanbreekt’, het eerste deel van de ‘Timeless’-serie van Gabrielle Meyer, kan Libby dankzij een speciale gave twee levens leiden. In het ene werkt ze bij een openbare drukker en ontmoet ze haar ware liefde. Tegelijkertijd zet ze met haar steun voor de Amerikaanse Revolutie haar leven op het spel. In het andere leven geniet ze van het glamoureuze 20e-eeuwse New York, maar kan ze haar strijd voor het vrouwenkiesrecht niet voortzetten en wordt ze gedwongen te trouwen met een rijke heer.
Tot haar 21e levensjaar mag Libby vrij bewegen tussen beide werelden, maar op haar volgende verjaardag moet ze een keuze maken voor het ene leven en het andere voorgoed vaarwelzeggen. Kiest ze voor een onzeker bestaan in de turbulente 18e eeuw met de liefde van haar leven of voor een stabiele toekomst vol rijkdom met een man die ze niet kent?"
In het nawoord zegt de schrijfster: "als auteur wil ik graag een meeslepend verhaal schrijven. Als historicus wil ik de echte geschiedenis vertellen op een manier die mensen intrigeert".
Dat is haar heel goed gelukt!
Gabrielle Meyer heeft een sfeervolle en beeldende schrijfstijl en ik ging helemaal op in deze mooie historische roman.
Ze neemt ons mee van het rijke luxe New york in 1914 naar de beau monde van Londen en naar een prachtig landhuis in Yorkshire.
Daar breekt dan de eerste wereldoorlog los en tegelijkertijd in het andere, veel minder luxe leven van Libby in Williamsburg 1774 staan we aan de vooravond van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog.
Het is zo geweldig geschreven dat je het niet kunt wegleggen.
Twee levens, één bepalende keuze....haar hele hart ligt in de tijd waar ze wil blijven maar dan beslist het lot anders. Moet ze alles heroverwegen? Haar wanhoop en innerlijke strijd zijn voelbaar.
Ik heb zo genoten van dit prachtige boek vol liefde, vriendschap en hartverscheurende keuzes en het einde was heel ontroerend en onverwacht. Ik werd er heel emotioneel van en het wordt duidelijk dat niks zonder reden gebeurt. In het engels zijn al meerdere delen verschenen en ik verheug me nu al enorm op deel 2.
Dat is haar heel goed gelukt!
Het is zo geweldig geschreven dat je het niet kunt wegleggen.