Een heerlijke cosy crime vol humor, liefde en een vleugje spanning

Ingrid Lemmens 03 januari 2026
Ik kan enorm genieten van reality dating programma's op tv dus toen ik deze cosy crime zag die over zo'n heerlijk dating programma in een B&B in Toscane ging moest ik hem lezen. Nou, het is echt een dikke aanrader hoor! Emma moet 4 mannen uitkiezen uit de video inzendingen en ze heeft al spijt dat ze meedoet voor het begint maar wie weet levert het haar toch liefde op dus ze zet door. Dit boek zit vol humor en de dates, de irritaties en de ongemakkelijke en soms romantische situaties waar continu camera's bij zijn, zijn zo geweldig en levensecht beschreven dat het idee hebt overal bij te zijn. Ik ging vanaf de eerste bladzijde helemaal op in dit verhaal dat ook een vleugje spanning bevat want een van de deelnemers heeft geen goede bedoelingen en hij heeft iets te maken met een duister geheim uit het verleden van Emma. De stukjes die over hem gaan gaven me kippenvel...Wie is hij en wat is hij van plan? Dat blijft tot het einde onduidelijk wat de spanning er goed in houdt. Maaike wisselt de luchtige stukken perfect af met wat spanning en ze weet je op sublieme wijze te misleiden. Het is een heerlijke cosy crime in het betoverende Toscane en zowel de campinggasten als de B&B gasten zorgen ervoor dat er van alles gebeurt op "Il Sogno", dit boek wil je in één ruk uitlezen!

"Achterflap:
Als B&B-houdster Emma zich opgeeft voor het datingprogramma Matchmakers is er veel interesse in deze eigenzinnige onderneemster. Ze kiest vier mannen uit die ze in haar B&B wil ontvangen. Maar één van hen reist met een andere intentie naar Toscane en voert Emma terug naar een wel heel duister verleden."

Maaike heeft een vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl. Toscane en de B&B/ camping komen tot leven voor je ogen door de gedetailleerde beschrijvingen en de personages zijn allemaal zo goed uitgewerkt dat je helemaal opgaat in dit verhaal en een heerlijk vakantie gevoel krijgt tijdens het lezen: "Het dorpje Montescudaio had in de afgelopen eeuwen weinig van haar middeleeuwse charme verloren. De omgeving was schilderachtig en sereen. Met haar glooiende heuvels, wijngaarden en olijfboomgaarden de ideale plek om een wandeling te maken. Via een smal, kronkelend pad werden ze door een aantal wijngaarden geleid".
Op de B&B gebeuren wat vreemde dingen, Emma voelt zich niet op haar gemak maar is er echt gevaar of ziet ze dingen die er niet zijn? Toen eindelijk alles onthuld werd stond ik perplex, dit had ik echt nooit geraden!!

Wat een heerlijk boek heeft Maaike geschreven, Emma is zo'n herkenbaar karakter waardoor je heel erg met haar meeleeft. Zal ze de liefde vinden? Er komen heel wat verrassingen op haar pad dat kan ik wel verklappen en dit boek is dan ook geen moment saai. Laat je heerlijk meeslepen naar het zonnige Toscane met dit geweldige verhaal en net als je denkt dat je weet hoe alles in elkaar zit blijkt dat je het helemaal fout hebt. Maaike zet je steeds op het verkeerde been, echt geweldig gedaan! De epiloog is ook verrassend, ik dacht meteen: nu wil ik nog een boek over Emma want ik wil niet dat dit stopt! Ik heb echt genoten van deze zalige cosy crime roman.

Meer recensies van Ingrid Lemmens