De bijenhouder van Aleppo moet verplichte kost zijn op scholen!

Ingrid29111957 15 september 2019 Auteur
In één adem heb ik het verhaal van Nuri en Afra gelezen. Op mijn zonnige balkon, vol met bloeiende planten en bloemen waar de bijtjes hun nectar komen halen, heb ik dit boek gelezen. Ik voelde me bijna schuldig voor alle luxe die ik heb. Oorlog heb ik nooit meegemaakt, ik weet niet wat het is om te moeten vluchten. Natuurlijk zie je alle gruwelijke beelden en lees je de kranten, maar met dit verhaal begint het echt te leven. De ontberingen die de vluchtelingen moeten ondergaan, zijn zo mooi opgeschreven. De personages zijn tot leven gebracht en met een traan heb ik afscheid van ze genomen. Dit boek brengt de werkelijkheid aan het licht en zal daarom ook verplicht moeten worden op onze scholen. Iedereen moet weten wat vluchtelingen meemaken. En helaas is het einde nog niet in zicht!

Meer recensies van Ingrid29111957