Show your work! Ook als je geen genie bent
Austin Kleon schreef 'Show your work!' voor iedereen die een hekel heeft aan zelfpromotie. Het is niet per se gericht op beeldend kunstenaars, maar ook op alle anderen die iets doet met creativiteit: schrijvers, docenten en ondernemers bijvoorbeeld, zowel op professioneel als beginnend niveau. Wat heel mooi is, is dat het boek eigenlijk helemaal niet over zelfpromotie gaat (hoe verkoop ik mijn werk of mijn ideeën?), maar over delen. Delen van je werk, maar ook delen van je ideeën, technieken, inspiratiebronnen en kennis. 'Je werk laten zien' betekent niet het eindproduct laten zien, maar je werk in brede zin: het hele proces.
Waarom je het moet lezen? Het boek is klein van formaat en leest als een trein. Veel van de ideeën gaan over dicht bij jezelf blijven. Je hebt het boek zo uit op een luie zondagmiddag, maar het biedt veel kleine, goed toepasbare ideeën. Daarnaast is het boek aanstekelijk door alle illustraties en voorbeelden. Ook leuk om cadeau te geven aan iedereen die een creatief beroep heeft!