Ademloos zitten lezen!

In een Amerikaanse buitenwijk in een hofje wordt een jongetje - Billy - ontvoerd tijdens een logeerpartijtje met z'n buurjongen Ethan. Ze kampeerden in de achtertuin van Ethan's ouders. Wat is er gebeurd?

Dertig jaar later is de verdwijning van Billy een cold case geworden. In Midden in de nacht weet Riley Sager het heden en verleden naadloos in elkaar te verweven. Door wisselingen van het perspectief - van de eerste persoon naar de derde persoon - en door sprongen in de tijd weet Sager het verhaal van de verdwijning precies parallel te vertellen aan het moment dat Ethan terugkeert naar zijn ouderlijk huis.

Midden in de nacht gebeuren er vreemde dingen in de rustige doodlopende straat. Er lijkt iemand rond te waren – dat kan Billy toch niet zijn? Midden in de nacht weet de spanning perfect op te bouwen, waardoor ik ademloos zat te lezen. Want het zou toch geen boek over geesten worden? Maar wie is het dan? Terwijl Ethan steeds meer denkt dat hij gek wordt, vind ik het als lezer ook steeds spannender worden. Want er gebeuren toch echt dingen?!

De bewoners van het hofje zijn de afgelopen 30 jaar nagenoeg hetzelfde gebleven. Terwijl Ethan probeert te ontdekken wie of wat er rondspookt, lees je ook over de dagen rondom de verdwijning. Niet alleen de bewoners komen voorbij: ook het nabij gelegen Hawthorne Institute. Wat gebeurde daar? Omdat de karakters in beide tijdslijnen voorkomen, bleef ik me maar afvragen wie het had gedaan. Sager weet met broodkruimels aan informatie me op het puntje van m'n stoel te houden!

Midden in de nacht is een dikke 4 sterren waard - ik had iets meer gehoopt van de ontknoping maar was echt zó invested in het verhaal. Het verhaal over de herinnering en wie er nou ronddwaalt is nog bijna prominenter dan de verdwijning zelf, en zeker weten nog spannender. Net als bij De enige die overbleef heb ik met ingehouden adem zitten lezen.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/midden-in-de-nacht-riley-sager/
Dit boek heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer