Snel en spannend
Mick en zijn vrienden richten een geheime challengeclub op: No Fear. Ze geven elkaar om de beurt een challenge, om zo elkaars grenzen op te zoeken. In No Fear gaat de vriendengroep érg ver in de groepsdruk, tot het uit de hand loopt tijdens de examenreis naar Texel.
No Fear gaat over groepsdruk: de vriendengroep van Mick haalt vreemde challenges uit. Ze zijn allemaal nét niet onschuldig, waardoor ik er meteen een naar gevoel van kreeg. Vooral ook omdat blijkt dat Mick meedoet omdat hij bang is dat hij anders geen vrienden meer heeft. Maar het verhaal laat zien dat als je de grenzen opzoekt, dat je soms er ook nét overheen gaat: de challenges worden steeds gevaarlijker. Ik dacht alleen maar: waarom doe je dit nou toch? Maar je begrijpt dat alle vrienden er graag bij willen horen.
Ondanks dat je weet waar het heen gaat, is het boek spannend en neemt het je goed mee. Het tempo in No Fear is hoog: de hoofdstukken zijn kort, en het leest snel weg. Het is ook geen dik boek, dus perfect voor een YA publiek dat op zoek is naar een snel en spannend boek! Het blonk voor mij niet uit, maar ik ben gewoon niet meer het publiek voor deze boeken.
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/no-fear-sophie-wester/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.