Recensie: Lina en het huisdierdraakje - Leah Mohammed

Iselleleest 04 februari 2023
Vandaag is het zover! Lina Dewan wordt wakker op haar verjaardag. Ze is niet alleen zeven jaar geworden, er staat haar ook een verrassing te wachten. Alleen weet ze nog niet half hoe bijzonder die verrassing zal uitpakken!

Want dit is de dag waarop ze Pup leert kennen, een babydraakje dat kan praten! Of, in elk geval wel tegen Lina. Want zodra er iemand anders in de buurt is, verandert hij spontaan in een heel normale, harige puppy. Nou ja, normaal…

Het is een heel groot geheim om te bewaren, vooral wanneer Pup zich halsoverkop in allerlei problemen stort en vergeet zich te gedragen als een hond. Gelukkig krijgt Lina hulp van haar oma, Nani. Die geeft haar een zeer speciale armband met een vleugje drakenmagie…

Na een drukke dag is het altijd fijn om te ontprikkelen met een boek. Om je hoofd weer even tot kalmte te manen. Tenminste, dat vind ik. De laatste tijd vind ik het vooral fijn om mezelf te verliezen in jeugd- en kinderboeken. Deze zijn vaak wat vrolijker, positiever én fantasierijker. Zo ook dit fijne boek over Lina en haar huisdierdraakje.

'Hij is heel schattig en geweldig en fantastisch!'

Dit verhaal gaat, zoals ik al schreef, over Lina en haar huisdierdraakje. Al bevat dit boek niet één, maar twee fijne verhalen. Twee losse verhalen die samen een kloppend geheel vormen.

De schrijfstijl van Leah Mohammed is enthousiast en positief. Dankzij het makkelijke taalgebruik en de toegankelijke zinsopbouw is dit verhaal ideaal voor jonge lezers van 7-9 jaar. (Al vond deze volwassene het ook erg leuk om te lezen.) De korte hoofdstukken nodigen uit om nog een hoofdstuk te lezen. Oké, en nog eentje. Tot je ineens het boek, met een tevreden glimlach van oor tot oor, dichtslaat.

Dit boek zorgde ervoor dat ik weer even kind kon zijn. Want wie houdt er nou niet van puppy's? They are so fluffy! Al geldt dat niet voor Pup. Hij is vooral heerlijk eigenwijs en zorgt voor herkenbare en grappige situaties.

Deze twee verhalen zaten vol avontuur en bevatten een vleugje magie. Ik kijk al uit naar de twee nieuwe avonturen die deze zomer zullen verschijnen! ****

'Ik wens dat Pup en ik samen blijven, voor eeuwig en altijd.'

Meer recensies van Iselleleest