Een super knus verhaal

issie_books 17 november 2025
Een perfecte kerst is zo’n boek dat je heel ongemerkt de kerstsfeer in trekt. Ik vond Maudie echt een heerlijk personage om te volgen: nuchter, eigenwijs en totaal niet in de mood voor alles wat glittert. Precies daardoor voelt haar ontwikkeling super echt. Je merkt stukje bij beetje hoe haar muur afbrokkelt en dat maakt het verhaal juist zó leuk.
Noa is trouwens meteen een vibe. Zijn liefde voor kerst is aanstekelijk en hun tegenpolen-dynamiek werkt verrassend goed. Ik vond vooral hun momenten op de kerstmarkt in Düsseldorf zó sfeervol: die straatjes, lichtjes, kraampjes… je ziet alles helemaal voor je. Het voelde echt alsof ik even mee liep.
Het boek leest heel fijn en warm weg, echt zo’n verhaal waar je blij van wordt. Het tempo is rustig, maar op een gezellige manier: alsof je samen met Maudie door de stad Düsseldorf slentert en langzaam weer ruimte maakt voor nieuwe herinneringen.
Een superknus, hartverwarmend kerstverhaal dat perfect is voor iedereen die zin heeft in een licht en sfeervol kerstverhaal.

Meer recensies van issie_books