liefdevol verhaal
Husky’s & Hottubs is zo’n boek waarbij je halverwege al denkt: ik wil hier óók heen en ik wil een husky. Dit is het tweede deel maar hij is leesbaar als standalone! Marloes Vork zet Noorwegen neer als een winterse droom vol sneeuw, husky’s, hottubs en ongemakkelijke maar heerlijke romantische spanning. Vanaf het moment dat Lizzy haar veilige leven achterlaat om Lucas achterna te reizen, zit je meteen in het verhaal. Lizzy is een herkenbare hoofdpersoon: onzeker, verliefd, soms een tikje naïef, maar juist daardoor menselijk. Haar innerlijke strijd kies ik voor de liefde of voor mezelf? voelt oprecht en maakt het verhaal meer dan alleen een romantische winterfantasie. Lucas is mysterieus en aantrekkelijk, maar krijgt gaandeweg ook scherpere randjes, wat de dynamiek tussen hen interessant houdt.
Wat dit boek echt laat schitteren, is de sfeer. De husky’s, de hottubs, de vreemde maaltijden en het huis vol chaotische gasten zorgen voor een levendig decor dat het verhaal warmte en humor geeft. Het is een verhaal dat je niet alleen leest, maar bijna ervaart. Husky’s & Hottubs is romantisch zonder suikerzoet te worden en luchtig zonder oppervlakkig te voelen.
Dit is een perfecte feelgood voor wie houdt van reizen, liefde en verhalen die je eraan herinneren dat jezelf verliezen soms nodig is om jezelf weer terug te vinden.