Hilarische feelgood
Laat ik eerlijk zijn: ik ben obsessed met deze serie, dus mijn verwachtingen voor dit laatste deel waren sky high. En Cynthia van de Velde heeft het gewoon geflikt. Dit is een fantastisch slotdeel. Maar écht: je moet de eerdere delen lezen, anders mis je te veel informatie.
Dit boek is precies het soort feelgood waar je instant blij van wordt. Het is romantisch op een manier die warm is zonder klef te worden, grappig op het soort moment dat je onverwacht hardop laat lachen, en de schrijfstijl leest zó vlot dat je ineens drie hoofdstukken verder bent zonder dat je het door hebt.
Sjoukje is echt zo’n heerlijk hoofdpersonage: beetje chaotisch, heel herkenbaar en altijd nét op het randje van “ik heb mijn leven onder controle”tot het natuurlijk weer volledig misgaat. Haar dynamiek met Jesse is zo leuk en romantisch.
Daarnaast is de humor fantastisch. Van influencer-drama met Lara Louise tot de alles-verslindende chaos rond Ro Ro: ik heb zo vaak moeten lachen. De dialogen zijn snel, slim en precies het soort grappig dat niet geforceerd voelt. En dan die Thailand-setting? Absoluut genieten. Romantiek, zelfreflectie en tropische ellende, wat wil je nog meer?
Kortom: een heerlijk romantisch, luchtig en supervlot leesbaar slotdeel dat je in één ruk uitleest. Warm, grappig, verslavend leuk. Absolute aanrader