Een fantastische avontuur!
Plug Me In heeft me echt verrast. Vanaf de eerste pagina merkte ik dat dit geen standaard reisboek is, maar een verhaal dat je meteen meesleept in een avontuur dat zowel groots als ongelooflijk menselijk is. Het idee dat Wiebe Wakker zonder geld en zonder vaste route in een elektrische auto stapt en puur vertrouwt op de vriendelijkheid van vreemden, dat vond ik meteen al indrukwekkend.
Tijdens het lezen voelde ik me alsof ik zelf een stukje met hem meereisde. De ontmoetingen die hij onderweg heeft, de momenten van spanning, de onverwachte humor: het komt allemaal zo eerlijk en puur over. Zijn nuchtere manier van schrijven maakt de meest bizarre situaties geloofwaardig, maar vooral ontroerend.
Wat me het meest raakte, is hoe zichtbaar zijn groei is. Hij vertrekt als een avonturier die vooral gaat omdat het kan, maar keert terug als iemand die heeft geleerd wat vertrouwen, duurzaamheid en menselijkheid écht betekenen. En precies dat maakt dit boek zo bijzonder: het laat je niet alleen genieten van een waanzinnige reis, maar het geeft je als lezer zelf ook meer vertrouwen in de wereld.
Plug Me In is voor mij een boek dat je niet alleen uitleest, maar meeneemt. Een boek dat je bijblijft. Ik vond het gewoon heel leuk om te lezen hoe ver iemand kan komen door simpelweg te geloven in anderen.