Nazomerse feelgood
The Cosy Cottage Café van Rachel Griffiths is een heerlijk feelgoodboek dat je meteen dat warme, nazomergevoel geeft. Allie en Chris hebben een lange geschiedenis: oude vrienden die elkaar uit het oog verloren toen het leven anders liep. Hun onverwachte ontmoeting tijdens een wake voelt zowel spannend als vertrouwd, en je merkt meteen dat oude gevoelens soms niet zo makkelijk verdwijnen.
Wat ik echt geweldig vond, is hoe de auteur de kleine, alledaagse momenten laat spreken. Van het drukke café tot de zachte interacties tussen de karakters, alles voelt warm, herkenbaar en authentiek. Het verhaal gaat niet alleen over romantiek, maar ook over vriendschap, gemiste kansen en de keuzes die het leven maakt. Je voelt de chemie tussen Allie en Chris zonder dat het overdreven wordt, en het hele boek ademt een charmante, rustige sfeer die perfect past bij een kleine dorpssetting.
De schrijfstijl van Rachel Griffiths is vlot, prettig en heel beeldend: je ziet het dorp en het Cosy Cottage Café zo voor je, en je voelt je echt betrokken bij de personages. Dit eerste deel van de serie laat je verlangen naar meer verhalen uit dit dorpje, en ik kan niet wachten om te zien wat er nog meer gaat gebeuren. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van feelgood, warme verhalen en een vleugje romantiek.