Puur echt kerstboek!

issie_books 19 november 2025
Zoals kerst bedoeld is voelde voor mij precies als dat ene moment waarop je de kerstverlichting aanzet en alles even zacht en warm wordt. Vanessa Thuyns weet de perfecte mix te raken van nostalgie, humor en dat typische familiedrama dat je alleen met kerst hebt. De familie De Koning komt na jaren weer samen, dit keer niet in hun ouderlijk huis, maar in een idyllische Engelse cottage waar het decor alleen al voelt als een kerstfilm.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin even moest schakelen. Je springt tussen drie verschillende perspectieven en ik had een paar pagina’s nodig om door te krijgen wie nou precies wie was. Maar toen dat kwartje eenmaal viel, zat ik er helemaal in. Vanaf dat moment vloog ik door de hoofdstukken heen en genoot ik van de dynamiek, de onderlinge spanningen én de liefde die onder alle laagjes toch steeds voelbaar blijft.

Wat dit boek vooral zo fijn maakt, is hoe herkenbaar het voelt: de onuitgesproken verwachtingen, het ongemak, de kleine tradities en die typische kerstwarme momenten die je onverwacht raken.

Een echt, puur kerstboek dat je gelezen móét hebben deze winter.

Meer recensies van issie_books