Een heerlijke cozy crime
adat Annelinde gescheiden is aankondigt haar zoon aan dat hij per direct bij zijn vader intrekt. Hierdoor blijft ze alleen achter in het huis waar ze eerst met z’n drieën woonde, dit vind ze erg moeilijk.
Gelukkig zorgen de buren voor afleiding door haar hulp te vragen bij het organiseren van een buurtbarbecue. Dan wandelt er zomaar een kat haar leven binnen. Hij is stoer, eigenwijs en gek op knuffelen. Flip haalt het beste in Annelinde naar boven. Maar ook het slechtste.
Persoonlijk ben ik zelf niet de grootste katten fan en daarom voelde het het verhaal een tikkeltje absurd en vond ik het moeilijk om me in te beelden in de hoofdpersoon. Ik zou nooit een kat aaien op straat laat staan die kat in huis te nemen. Ondanks dat word je wel het tussendoortje in gesleurd en is de spanningsboog goed opgebouwd. Ook zijn sommige situatie erg hilarisch wat heel knap is dat er humor in zit. Het probleem met dit tussendoortje is dat ik het einde gewoon echt niet snap. Het voelt totaal losstaand van het verhaal wat heel jammer is.
Een heerlijke cosy crime, die echt een aanrader is voor liefhebbers van katten die grappig, spannend en leuk is om te lezen. Perfect verhaal om lekker te lezen met het ek op de achtergrond.