Advertentie

Operatie Zeer Ernstige Ramp is een vrolijk en energiek verhaal over pestkop Sam Veterklep uit het dorp Sanpeperveen. Wanneer Nona vanuit de stad in dit dorp komt wonen en kennis maakt met Sam begrijpt ze helemaal niets van waarom iedereen zo bang is van Sam. Samen met klasgenoot Niels gaat ze het avontuur aan om Sam op ludieke wijze aan te pakken en hem te raken op zijn zwakke plek.

Vol fantasie heeft de schrijfster een verhaal geschreven dat op enig moment doet denken aan de boeken van Roald Dahl. Ze zet de meest grappige personages neer die ieder een belangrijke (maar niet overheersende) rol spelen. Zo hebben we o.a. de lichtgeraakte Juffrouw van der Toon, de stotterende Niels en slimme Nona.

Wat betreft de schrijfstijl is het verhaal voor kinderen vanaf ca. 10 jaar goed te lezen. Het boek kent een evenwichtige afwisseling tussen beschrijvingen en dialogen en korte overzichtelijke zinnen. Daarnaast zorgen de begeleidende tekstjes bij de illustraties en de handgeschreven briefjes voor een levendig effect.

De moraal van het verhaal is duidelijk. Pesten is not done! En hoewel het voor de hand ligt dat Nona Sam te grazen gaat nemen, blijft het een doldwaas avontuurlijk verhaal dat bij jong en oud op de lachspieren werkt.

Reacties op: Superheldin Nona pakt pesten op ludieke wijze aan

18
Operatie Zeer Ernstige Ramp - Tosca Menten Elly Hees
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker