Jacqueline van Drogenbroek over Het huis aan de rivier

Jacqueline van Drogenbroek Jacqueline van Drogenbroek
13 mrt 2014

Als je de cover en flaptekst moet geloven, dan is dit boek een thriller, die absoluut zeer spannend gaat worden. Helaas, de spanning is ver te zoeken, het komt meer in de buurt van een misdaadroman. Het verhaal op zich is goed.
Wat men krijgt is het verhaal van een getraumatiseerde vrouw die bepaalde handelingen stelt, maar langzaam gaat beseffen dat er geen weg terug is en dat er consequenties zullen volgen.
Het huis aan de rivier is het debuut van Penny Hancock en wordt verkocht als 'literaire thriller. Op de achterzijde staan er ook citaten als "duistere, psychologische thriller", "bloedstollende thriller" en "sprankelende, angstaanjagende thriller".
Een verhaal dat balanceert tussen 'gemiddeld' en 'onvoldoende' wat mij betreft. Lange tijd had ik het niet meer dan 1 sterren gegeven, maar omdat het slotstuk toch nog wel iets in zich heeft krijgt 'Het huis aan de rivier' er een ster bij. Het is echter te ongeloofwaardig om het woord 'goed' in de beoordeling te hebben. Dus om nou te zeggen dat ik dit echt een aanrader vind...nee helaas dat niet.

Meer recensies van Jacqueline van Drogenbroek