Misleid

Jaimy Smeets 29 november 2025 Auteur

Lenthe is een alleenstaande moeder die bij een bank werkt. Ondanks dat er recentelijk een reeks overvallen op banken gepleegd is, houdt ze van haar baan en maakt ze zich ook geen grote zorgen.
Totdat ze op een dag toch oog in oog komt te staan met de brute overvallers, waarvan één haar wel heel bekend voorkomt.

Naast het perspectief van Lenthe, lees je ook die van Jeff. Hoewel het al snel duidelijk is wat zijn rol in het geheel is, blijft er toch een soort waas van geheimzinnigheid over hem heen hangen.
Is hij wie hij lijkt te zijn? Of worden we allemaal misleid?

Het verhaal loopt heel vlotjes en heeft een hoog nieuwsgierigheidsgehalte omdat de perspectieven steeds wisselen. Mede door de korte hoofdstukken vlieg je als lezer echt door het verhaal. Daarnaast heeft Yvonne Kersten een schrijfstijl die je vloeiend door het verhaal mee weet te nemen, met precies genoeg spanning en geduld.
De plot van ‘Misleid’ lijkt aanvankelijk voorspelbaar maar het verhaal kent een paar wendingen, die je als lezer op scherp weten te houden en die je steeds laat twijfelen aan waar het verhaal heen gaat.

Een lekker spannend tussendoortje, dat niet alleen de personages maar ook de lezer zal misleiden.

Bedankt De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar van ‘Misleid’

Meer recensies van Jaimy Smeets

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.