Cozy friends to lovers met cute dates
Hazel wordt bijna 30 en beseft opeens dat ze "die wilde 20's" nooit heeft beleefd. Ze begint daarom wat te panikeren: wat als iedereen haar saai vind? Ze wil bewijzen dat ze wél leuk en roekeloos kan zijn en besluit van haar laatste maanden als 29-jarige een wild feestje te maken.
Dan krijgt ze opeens anonieme boodschappen die speciaal voor haar bestemd lijken: iemand markeert zinnen in willekeurige boeken in de boekenwinkel waar ze werkt. Zinnen die haar de kans geven om op avontuur te gaan.
Ze schakelt de hulp in van Noah; de knappe, mysterieuze visser die bekend staat als de playboy van Dream Harbor. Samen volbrengen ze alle avonturen die de mysterieuze boekenmarkeerder voor haar achterlaat: ze gaan samen naar de kermis, naar een brouwerij, naar het strand, ... Al snel kijkt Hazel steeds meer uit naar deze 'dates' met Noah en raakt ze op hem gesteld. Ook Noah voelt iets heel anders voor Hazel dan dat hij voordien voor eender welk ander meisje voelde. Maar ze durven hun gevoelens niet tegen elkaar kwijt...
Ik begon met heel veel nieuwsgierigheid aan deze booksta-hype omdat ik er zoveel over gehoord had: zowel positieve als negatieve dingen. Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Dit boek is luchtig en de perfecte mix tussen schattige 'fluff' en steamy scènes.
De dates zijn heel leuk en worden mooi beschreven, waardoor het heel sfeervol is om te lezen. Ik kon me in mijn hoofd perfect de gezelligheid op de kermis met knipperende lichtjes en de geur van suikerspin voorstellen.
De spicy scènes zijn niet misplaatst, maar goed opgebouwd en duren lang genoeg om ervoor in de mood te komen.
De achtergrond van de Cinnamon Bun boekenwinkel waar Hazel werkt, en de gemarkeerde zinnen in de boeken, maakte het uniek tegenover andere typische liefdesverhalen/romans.
Het is leuk dat de POV's afwisselen tussen Hazel en Noah, omdat je als lezer zo kan volgen hoe ze stilaan voor elkaar vallen zonder dat ze het aan elkaar durven toegeven.
Het is misschien het 'typische small-town verhaal waarin de love interests niet toegeven aan elkaar dat ze voor elkaar vallen, waardoor er misverstanden ontstaan', maar ik vond dat best leuk om te lezen. Een perfecte romance read om mindlessly te lezen tussen twee zwaardere, dikke fantasy boeken, bijvoorbeeld.