Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De dorst weer erg mooie in de Harry Hole-serie.

Janneke Bouwman 04 september 2023
De dorst speelt zich af zo'n drie jaar na Politie. Harry Hole en Rakel Fauke zijn gelukkig getrouwd, met Rakels zoon Oleg gaat het goed en Harry is docent op de politie-academie.
Toch raakt hij weer betrokken bij een zware misdaad, waarbij vampirisme om de hoek komt kijken.

De verhalen met Harry Hole in de hoofdrol zijn over het algemeen supergoede thrillers. De dorst is één van die verhalen die erboven uit steekt omdat de samenhang tussen alle personages klopt, de plot interessant is en de auteur op overtuigende wijze de verschillende onderzoekslijnen weet samen te binden. Nu ik een aantal boeken in deze serie achter elkaar gelezen heb, zie je wel steeds meer dat Nesbø hetzelfde kunstje uithaalt qua plotontwikkeling waardoor je weet dat er meer achter een plotlijn zit dan je aanvankelijk denkt, maar hij verrast iedere keer weer met de uiteindelijke oplossing.

Op naar het (voorlopig?) eennalaatste deel: Het mes. Daarna komt Bloedmaan nog en daarna moeten we maar afwachten of Nesbø nog verder kan met deze hoofdpersoon.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Janneke Bouwman