Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Meesterlijk goed

Janneke Bouwman 03 juli 2023
Met De sneeuwman heeft Jo Nesbø weer een meesterlijk goede thriller neergezet, met uiteraard Harry Hole in de hoofdrol. Wat begint met een verdwijning evolueert al snel naar een dramatische moord. En daar blijft het niet bij. Nesbø leidt zowel Hole als de lezer deskundig van de ene verdachte naar de andere. Met onverwachte plotontwikkelingen en nieuwe aandachtspunten word je, naar het lijkt lukraak, richting de uiteindelijke moordenaar geduwd. Ook in dit boek geeft de auteur flinterdunne aanwijzingen weg die schijnbaar op dat moment alleen als omlijsting van een karakter worden benoemd, maar later blijken het cruciale puzzelstukjes te zijn die aan het eind allemaal hun nut hebben.
Dit is één van de allerbeste boeken tot nu toe rondom einzelgänger Harry Hole. Benieuwd of dit hoge niveau in het volgende boek, Het pantserhart, gehandhaafd kan blijven.
2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Janneke Bouwman