Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Fantastisch verhaal

Janneke Bouwman 30 juni 2023
Harry Hole is weer de onbetwiste hoofdpersoon in deze thriller. Nesbø weeft een fantastisch maar ook ingewikkeld verhaal waarin het Leger des Heils een prominente plaats krijgt op het moment dat één van hun leden midden op straat wordt vermoord. Wanneer Hole in de zaak duikt raakt hij er steeds dieper van overtuigd dat er onderhuids veel meer speelt dan uit de antwoorden die hij krijgt blijkt.

De verlosser is een super interessant en fantastisch verhaal waarin we ook een andere kant van Harry Hole leren kennen: hij raakt emotioneel betrokken bij een vrouwelijke Heilssoldate, Martine Eckhoff, de dochter van de commandant. Maar Martine heeft haar eigen demonen waarmee zij vecht; is Hole sterk genoeg om daarmee om te kunnen gaan? Is Martine zelf sterk genoeg om daarmee om te kunnen gaan? De verlosser is een Kroatische huurmoordenaar die nog één laatste klus moet doen. De klus haalt meer overhoop dan hij van tevoren had kunnen bedenken en de gevolgen zijn groot.
Het boek is niet altijd even gemakkelijk te lezen door de grote hoeveelheid acties en personages. Het duurt lang voor er enigszins lijn in alles komt en je moet er goed de aandacht bijhouden. Maar dan word je ook beloond met een thriller van grote klasse en met ontwikkelingen die je als in een roetsjbaan alle kanten op slingeren. Ook op het gebied van collega's zijn er veranderingen waarvan de impact waarschijnlijk pas in de volgende boeken echt duidelijk zal worden. Op naar deel 7 dus maar!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Janneke Bouwman