Lekker lezen, niets meer en niets minder

Janneke Bouwman Janneke Bouwman
26 mrt 2022

Het was al weer een tijd geleden dat ik een boek van Kellerman heb gelezen. In dit boek raakt Alex Delaware betrokken bij een gezin waarvan de moeder zelfmoord heeft gepleegd. Met hulp van 'dr. Death'? De dokter die zoveel mensen heeft geholpen een 'reis naar gene zijde' te maken na een slopende ziekte? De dokter die nu zelf zwaar verminkt en vermoord is aangetroffen?
Bij de zoektocht naar het hoe en waarom stuiten Delaware en rechercheur Sturgis op duistere figuren en nog meer moordzaken.

Engel des doods is een prima verhaal in de uitgebreide reeks met psycholoog Alex Delaware in de hoofdrol. Hoewel het nummer zoveel in de serie is, is het goed als stand alone te lezen, hoewel je dan wel wat nuances in persoonlijke verhoudingen mist. Maar voor het misdaadverhaal maakt dat niet uit.
Het was als een hernieuwde kennismaking met oude vrienden, je glijdt zo weer in de modus van herkenning en lekker meeleven. Goed uitgewerkte plot die zoals gebruikelijk niet voor de hand ligt. Lekker lezen, niets meer en niets minder.

Meer recensies van Janneke Bouwman