Advertentie

‘Amy trekt als rusteloze jong-volwassene van de ruige Orkneyeilanden naar het dynamische Londen. In Londen voelt ze zich echter niet geborgen en ze stort zich in een leven vol feestjes en alcohol. Wanneer de alcoholverslaving ervoor zorgt dat ze de volledige grip op haar leven verliest, besluit ze dat er iets moet veranderen. Ze trekt terug naar haar geboortegrond om zichzelf terug te vinden.’

Wanneer je, net als ik, een stevige obsessie hebt met Schotland, zit je met dit boek wel goed. De prachtige en gedetailleerde natuurbeschrijvingen maakt dat ik nu ook naar Orkney en Shetland wil, meteen, nú. Dat het leven op de eilanden ook hard kan zijn, spreekt ook heel duidelijk uit het verhaal.
Ook het openhartige verhaal over alcoholverslaving, en hoe je dat nooit meer echt kwijt raakt, raakte me. Was het maar zo simpel dat je stopt en je daarna nooit meer hunkert naar een druppel.
Toch miste ik wel wat in het verhaal waardoor ik weet dat het niet lang bij me zal blijven hangen: hoe openhartig Amy ook is, je komt eigenlijk nooit echt dichtbij. Wellicht komt dat gedeeltelijk omdat ze zelf zoekende is naar waar haar rusteloosheid vandaan komt, maar je hoopt als lezer op een gegeven moment op een glimpje meer emotie. Het blijft allemaal toch een beetje afstandelijk.

Echter voor een cover-buy vond ik het toch een verrassend boek. Een aanrader voor iedereen die van natuur, Schotland en vooral van een slow-read houdt!

Reacties op: Fenomenale natuurbeschrijvingen!

54
De uitweer - Amy Liptrot
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners