Ontwapenend en grappig

Jolanda 23 maart 2020
‘Christopher is een bijzondere jongen. Hij heeft een vorm van autisme en ervaart de wereld om hem heen op zijn eigen wijze.
Wanneer hij de hond van de buurvrouw vermoord in haar tuin vindt besluit Christopher dat hij de moordenaar wil vinden. Dit stelt hem voor bijzondere uitdagingen.’

Christopher is ontroerend, grappig (onbedoeld want zelf begrijpt hij geen grapjes) en scherp.
De eerste helft van het boek vond ik ontwapenend en las heerlijk vlot. Op een gegeven moment komt daar de klad een beetje in. Het tempo waarin alle gebeurtenissen zich afspelen wordt ineens veel hoger. Dat heeft vooral met het verhaal te maken maar de vertelstijl vond ik hierdoor rommeliger worden. Het werd vooral ‘en toen... en toen... en toen’. Dat vond ik jammer, maar toch heb ik bovenal van dit bijzondere boek genoten!

Meer recensies van Jolanda