Advertentie

'Project Hail Mary' is het meest recente en inmiddels alweer derde boek van Andy Weir dat zich afspeelt in de ruimte. Hij schreef onder andere het boek ‘the Martian’, ook bekend van de verfilming met o.a. Matt Damon.

Hoofdpersoon in het boek is Ryland Grace, voormalig wetenschapper en inmiddels natuurkundeleraar, die alleen wakker wordt in een ruimteschip maar zich niets meer kan herinneren. Gaandeweg ontdekt Ryland steeds meer over het ruimteschip en de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat hij zich aan boord van dit ruimteschip bevindt. Ryland komt tot de conclusie dat hij op een zelfmoordmissie is gestuurd om de aarde te redden waarna hij er alles aan doet om deze te laten slagen. Middels flashbacks wordt je als lezer in zijn zoektocht en missie meegenomen, wordt de spanning opgebouwd en je nieuwsgierigheid goed geprikkeld.

Potjandorie? Is dat mijn uitroep als ik verbaasd ben? Het is op zich geen probleem, maar het klinkt wel erg jaren vijftig. Wat ben ik voor mafkees?’

Zo dik als het boek is, zo luchtig en vol humor is het geschreven. Zelfs de vele natuurkundige verwijzingen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd en zijn niet storend voor de snelheid in het verhaal. Mooi om te zien hoe humor en positiviteit een in eerste instantie uitzichtloos lijkende situatie overheersen.

Reacties op: Weesgegroet Grace

65
Project Hail Mary - Andy Weir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken